Kuva: Chris-Tomas Konieczny
Kuva: Chris-Tomas Konieczny

ESITTELY

Olen Silva Belghiti, yrittäjä vuodesta 2020 lähtien ja viittomakielinen näyttelijä vuodesta 2010. Olen syntymäkuuro ja syntynyt Halsualla vuonna 1988. Olen myös pienen kuuron lapsen äiti.

Opiskelin Tukholmassa näyttelijätyön koulutusohjelmassa vuosina 2011-2014. Sen jälkeen toteutin unelmani: pääsin Teatterikorkeakouluun ja valmistuin teatteritaiteen maisteriksi keväällä 2018.

Osaan seitsemää eri kieltä: suomalaista, ruotsalaista, amerikkalaista ja tanskalaista viittomakieltä sekä kolmea kirjoitettua kieltä. Vuonna 2018 sain Vimma-kulttuuripalkinnon, jonka myönsi Kynnys ry:n asiantuntijaraati.

Olen toiminut VisualVoicen viittomakielisenä laulajana vuodesta 2018. Lisäksi olen ollut Abilis ry:n kummitäti. Vuosina 2017-2020 toimin Teatteri Totti ry:n puheenjohtajana. Näyttelijäntyön ohella olen opettanut esiintymistä ja ohjannut teatterikerhoa lapsille ja aikuisille.

Vuodesta 2021 lähtien olen myös pyörittänyt verkkokauppaa, jossa myyn viittomakielisiä tuotteita, joiden suunnittelijat ovat viittomakielisiä ja kuuroja itse.